Jeśli nie lubisz cieciorki to musisz spróbować tego przepisu!
Smażona smakuje zupełnie inaczej !
Do tego sos pomarańczowy, warzywa, makaron ryzowy i orzeszki ziemne robią robotę !
Składniki:
puszka/słoik cieciorki
1 cukinia pokrojona na talarki
szklanka mrożonej zielonej fasolki szparagowej
1 papryka czerwona pokrojona na mniejsze kawałki
1 duże opakowanie makaronu ryżowego
szklanka soku pomarańczowego 100%
2 łyzki oleju rzepakowego
pół szklanki podprażonych na suchej patelni orzeszków ziemnych
cytryna
1 łyżka miodu / syropu z agawy
sól, pieprz, chiilli, łyżka, czosnek granulowany
łyżeczka sosu sojowego
natka pietruszki
Przepis na 4-5 porcji:
1. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć odsączoną cieciorkę, następnie posyp szczyptą soli, pieprzu,chilli i czosnku ( mieszaj drewnianą łyżką do momentu aż się delikatnie zarumieni)
2.Paprykę, cukinię i zamrożoną fasolkę podsmaż na oleju, następnie wlej sok pomarańczowy, miód i sos sojowy i gotuj na małym ogniu aż warzywa zmiękną
3. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
4.Gotowy makaron podawaj z warzywami, cieciorką, orzeszkami, świeżą natką pietruszki i kawałkiem cytryny
\
Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/