W życiu nic nie jest pewne… nigdy nie wiemy co przyniesie nam nowy dzień…
Jenak w moim życiu są PEWNE potrawy które zjem u moich mamusiek 😀
W przypadku mojej mamusi za pewnik na obiedzie odpowiadają – pieczone warzywka ( ziemniak, marchew, batat, burak, cukinia i przyprawy) oraz kapusta z cieciorką 😀
Natomiast pewniakiem u mojej teściowej jest sałatka szpinakowa i makaron z krewetkami 😀
Oczywiście obie mówią ” nienawidzę gotować” – a robią to doskonale więc wyczuwalna jest tutaj nutka kokieterii…:D
Dzisiaj sprzedaje Wam przepis na PEWNĄ sałatkę szpinakową 🙂
Idealna do lunch box, na śniadanie czy jako dodatek do obiadu lub grilla 🙂
Składniki:
4 garści szpianku
6 pomidorów suszonych w oleju
10 – 15 pomidorków koktajlowych
kulka mozzarelli
3 łyżki słonecznika łuskanego
Przepis:
1. Z liści szpinaku oderwij długie wystające gałązki, następnie umyj i osusz
2. Pomidory suszone pokrój w paseczki
3. Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na pół
4. Ser mozzarella pokrój w kosteczkę
5. Słonecznik podpraż na gorącej patelni bez tłuszczu, dodaj szczyptę soli i pilnuj aby się nie przypalił !! Musi być delikatnie zarumieniony 🙂
6. Wszystkie składniki ułóż na szpinaku, polej olejem ze słoiczka z pomidorów suszonych ( ok. 1-2 łyżki) i posyp świeżo mielonym pieprzem
Smacznego 🙂
Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/