18 lipca 2018 Domi

Leczo z komosą

Dania jednogarnkowe to jedne z moich ulubionych 😀
Ich przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu i cierpliwości do tego idealnie nadają się na imprezy okolicznościowe ponieważ wystarczy je postawić na palniku,  2-3 razy zamieszać i gotowe 😀
Zawsze leczo jadałam z kiełbasą i bułą z masłem 😀
Tym razem moje leczo jest nieco lżejsze ale równie pyszne !

Składniki: 
3 papryki ( mogą być w różnych kolorach)
1 cukinia
1 cebula
1 łyżka  mała klarowanego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, majeranek
2 litry wody
3 łyżki komosy ryżowej

Przepis:
1. Papryki umyj, wydrąż nasienia i pokrój w grubsze paski (ok 1 cm)
2. Cukinię umyj i pokrój w cienkie talarki
3. Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę
4. W garnku rozgrzej masło, następnie dodaj cebulę, paprykę oraz cukinie i smaż przez 5 min
5. Podsmażone warzywa zalej wodą i duś na małym ogniu tak długo aż zmiękną (ok 30min)
6. Dodaj przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz komosę i gotuj jeszcze 10 min

Smacznegoo!

 

 

 

Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/

Tagged: , , , , ,