Kto nie lubi racuchów?!
Ja wprost uwielbiam !
Kojarzą mi się z dzieciństwem i latem <3
Do moich racuszków użyłam mąki ryżowej, jaglanej i ziemniaczanej przez co są w 100% bezglutenowe.
Według moich domowników – „są lepsze niż te normalne”
Składniki:
1 duże jabłko
60g mąki ryżowej
100g mąki jaglanej
40g mąki ziemniaczanej
1 jajko
1 łyżka ksylitolu
1 szklanka mleka
szczypta proszku do pieczenia
skoro są jabłka to musi być cynamon! ( pół łyżeczki)
2 łyżki oleju kokosowego lub masła klarowanego do smażenia
Przepis:
1. Jabłko obierz i pokrój na cienkie plasterki ( ja użyłam obieraczki)
2. Mąki, proszek, ksylitol, jajko, mleko i cynamon zmiksuj na gładką masę, następnie dodaj jabłka i delikatnie wymieszaj
3. Na patelni rozgrzej tłuszcz i smaż małe racuszki – ok. 2 min po obu stronach
Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/