Zupy są moim ulubionym posiłkiem w ciągu dnia !
Smaczne, sycące i niskokaloryczne – spożywam je nawet w takie upały ! 😀
Połączenie mdłych białych warzyw z wyrazistą czarnuszką i ostrymi przyprawami – to połączenie doskonałe <3
Składniki:
200g pietruszki
300g ziemniaków
500g kalafiora
200g selera
100g kalarepy
mała cebula
2l wody
3 łyżki oliwy
łyżeczka czarnuszki na każdą porcję zupy
sól, pieprz, pieprz cayenne, kilka kropli sosu sojowego
Przepis na 8 porcji:
1. Warzywa obierz, umyj i pokrój w kostkę
2. W garnku rozgrzej oliwę, następnie wrzuć przygotowane warzywa, i podsmaż 2-3 minuty
3. Do warzyw wlej wodę, dodaj przyprawy i gotuj 30-40 minut ( aż będą miękkie)
4. Blenderem zmiksuj zupę na gładki krem
5. Każdą porcję zupy udekoruj czarnuszką
Wartość odżywcza jednej porcji :
Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/