Naleśniki były zawsze moją ulubioną potrawą…
Na słodko z dużą ilością dżemu, czy na ostro z kurczakiem lub szpinakiem <3
Jako, że ograniczam pszenicę przez długi czas nie spożywałam moich kochanych naleśników 🙁
Na szczęście moja przyjaciółka podsunęła mi super przepis, którym się z Wami podzielę 😀
Jest to przepis tylko na naleśniki – farsz już pozostawiam Wam <3
Składniki:
5 łyżek mąki owsianej (można ją zrobić poprzez zmielenie płatków owsianych)
4 łyżki mąki kokosowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 jajko
1,5 szklanki wody
Przepis na 7 naleśników:
1. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj (jeżeli ciasto będzie zbyt gęste dolej wody )
2. Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) wlej chochelką porcję ciasta
3. Kiedy spód naleśnika będzie już ładnie zarumieniony i ścięty obróć go na drugą stronę
Wartość odżywcza jednego naleśnika
Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/