23 września 2016 Domi

Czekoladowy budyń jaglany

Budyń jaglany jest super alternatywą dla budyniu z proszku, bądź już tych gotowych, które możemy znaleźć w lodówkach sklepowych 😀

Składniki:
100g kaszy jaglanej
200ml mleka ( możemy użyć roślinnego)
1 łyżka ksylitolu
1 łyżka kakao

Przepis na jedną bardzo dużą porcję: 
1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
2.Ugotowaną kaszę przesyp do garnka, dodaj mleko, ksylitol i kakao
Wszystko razem gotuj, do momentu gdy zgęstnieje (7-10minut)
3. Możesz posypać wiórkami gorzkiej czekolady 🙂

Wartość odżywcza jednej porcji
wartosci

1

2

3

Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/