Przystawek jeszcze tutaj nie było !!!
A przecież, są podstawą każdej dobrej imprezy 😀
Pierwszy raz te ogórki przyrządziłam na komunię mojej kuzynki – jakieś 12 lat temu 😀
Od tej pory dość często widnieją na moim imprezowym stole <3
Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 ząbki czosnku
1 łyżka serka śmietankowego
ogórki gruntowe ( ja miałam dwa bardzo duże )
koperek
sól i pieprz
Przepis:
1. Blenderem zmiksuj tuńczyka, czosnek, serek i przyprawy na gładką masę
2. Ogórki umyj, obierz i przekrój wzdłuż, następnie łyżeczką wydrąż pestki z środka
3. Tak przygotowane ogórki posól i odstaw na 5 minut (w tym czasie ogórki puszczą wodę) po tym czasie wytrzyj ogórki ręcznikiem papierowym
4. Wypełnij ogórki farszem, i posyp koperkiem
Smacznego <3
Wartość odżywcza jednego ogórka
Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/