8 listopada 2017 Domi

Czekoladowy pudding z tapioki

Macie ochotę na ciekawy wegański deser ? 😀
Pyszne małe kuleczki tapioki w mleczku kokosowym z czekoladą  ?:D
Już podaję przepis !

Składniki: 
100g tapioki – ja kupuję w sklepie BioIndygo
400 ml mleczka kokosowego
łyżka ksylitolu
łyżka kakao
pół szklanki innego mleka roślinnego (ja użyłam ryżowego )
dowolny owoc

Przepis na 5 małych porcji:
1. Do garnka wlej mleko kokosowe i ryżowe oraz tapiokę (gotuj na małym ogniu ok 30 minut- co chwilę mieszając)
2. Pod koniec gotowania dodaj kakao oraz ksylitol i dokładnie wymieszaj
3. Gotowy pudding przelej do miseczek i ozdób owocami
4. Podawaj ciepły lub zimny 😀

 

Ceramika widoczna na zdjęciach została wykonana przez MART PI – Marta Piróg-Helińska projektantkę ceramiki <3
Większość naczyń wykonana jest z masy lejnej ( porcelitowej ) . Wypalane w temperaturze 1200 stopni. Naczynia szkliwione nadające się do kontaktu z żywnością jak również do mycia w zmywarce.
martaannapirog@gmail.com
https://www.instagram.com/martaannapirog/?hl=pl
Zobaczcie koniecznie !!!

Wartość odżywcza jednej porcji

 

Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/

Tagged: , , , , ,