27 października 2017 Domi

Carpaccio z pieczonego buraka i pesto z rukoli

Pyszna przystawka – idealna na spotkanie z przyjaciółmi 😀
Pieczony burak + ser mozzarella + czosnkowe pesto z rukoli = przyjemność podniebienia

Składniki:
1 ser mozarella
1  burak
łyżka oliwy
ząbek czosnku
garść rukoli
sól, pieprz świeżo mielony

Przepis na dwie porcje:
1. Porządnie umyj buraka, następnie zawiń go w folię aluminiową i piecz do miękkości w 180°C przez ok. 1 h
2. Obierz buraka i pokrój w cienkie plastry
3. Mozzarelle pokrój w cienkie plastry
4. Gotowe kawałki burka i sera przekładaj naprzemiennie
5. Garść rukoli, ząbek czosnku i oliwę zmiksuj ze sobą i polej przygotowane carpaccio
6. Podawaj z lampką dobrego wina 😀

 

Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/

Tagged: , , , , ,