26 września 2016 Domi

Ryż z wegetariańskim sosem

Nie jestem wegetarianką, jednak wege przepisy baaaardzo często goszczą na moim stole 🙂
Są bardzo sycące, smaczne i szybkie <3
Składniki:
1 cebula
1 cukinia
12 pieczarek
1 puszka czerwonej fasoli
200g ryżu
500g passaty pomidorowej
2 łyżki masła klarowanego
sól, pieprz, chilli, tymianek, oregano, bazylia

Przepis na 4 porcje:
1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
2. Na patelni rozpuść masło, następnie wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone pieczarki i smaż do      momentu aż się zarumienią.
3. Dodaj pokrojoną w talarki cukinię (smaż do momentu aż zmięknie), wsyp czerwoną fasolę, dodaj passatę pomidorową i przyprawy – gotuj 5 minut
4. Ryż podawaj z gorącym sosem

Wartość odżywcza jednej porcji
wartosci

1

2

3

4
Tym razem gotowała ze mną Mila <3

Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/

 

 

Tagged: , , ,