12 sierpnia 2016 Domi

Jogurtowa panna cotta

Tradycyjna Panna Cotta przeciętnie jest dwa razy bardziej kaloryczna od mojej 😀
Muszę przyznać, że smak jogurtowej jest równie pyszny !!!!!

Składniki: 
330g jogurtu naturalnego
2 łyżki dowolnego dżemu bez cukru
2 łyżeczki żelatyny
łyżka ksylitolu
borówki amerykańskie

Przepis na jedną dużą porcję:
1. Żelatynę rozpuść w 50ml ciepłej wody
2. Do miski wlej jogurt, dżem, ksylitol, ostudzoną żelatynę i zmiksuj na gładką masę
3. Przelej do silikonowej foremki i odstaw na 5-6h do lodówki
4. Po tym czasie foremkę zanurz na chwilkę w gorącej wodzie, następnie deser wyłóż na talerzyk
5. Posyp świeżymi owocami

Wartość odżywcza deseru
wartosci

1

2

3

Zdjęcia Anastazja Stachurka
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/

Tagged: , ,