Zawsze wydawało mi się, że zupy krem można zrobić ze wszystkich warzyw, jednak co do cukinii wahałam się dość długo….
Zupełnie nie wiem dlaczego, gdyż jest moim ulubionym warzywem <3
Muszę przyznać, że eksperyment z zupą wyszedł obłędny 😀
Składniki:
1 cebula
2 cukinie
2 ząbki czosnku
0,5l bulionu
1 łyżka masła klarowanego
2 łyżki serka śmietankowego
sól, pieprz
Przepis na 4 porcje:
1. Cebulę, czosnek i cukinię pokrój na mniejsze kawałki
2. W garnku rozpuść masło, następnie wrzuć warzywa i podsmaż
3. Lekko zarumienione warzywa zalej bulionem, dodaj przyprawy i gotuj aż zmiękną
4. Pod koniec gotowania dodaj serek i wszystko dokładnie zmiksuj
5. Podawaj ze świeżą natką pietruszki
Wartość odżywcza jednej porcji
Nasza kochana kluseczka – Gina 😀
Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/