2 sierpnia 2016 Domi

Kurczak z serową fasolką

Połączenie sera Grana Padano z fasolką szparagową to najlepsze połączenie jakie ostatnio odkryłam 😀
Kurczak z rozmarynem to połączenie idealne niczym mozzarella z pomidorami 😀
Składniki:
200g fasolki szparagowej
pierś z kurczaka
łyżka tartego sera Grana Padano
łyżeczka oliwy
2 pomidory suszone
łyżeczka kaparów
sól, pieprz, chilli, świeże gałązki rozmarynu, papryka ostra

Przepis na jedną porcję:
1. Kurczaka umyj i pokrój na mniejsze kawałki
2.Pokrojone kawałki przypraw solą, pieprzem i papryką
3.Przygotowanego kurczaka włóż do naczynia żaroodpornego i połóż na nim rozmaryn, suszone pomidory i kapary
piecz 25-30min w 180°C
4.Fasolkę umyj i obetnij końce
5. Wrzuć do posolonej gotującej się wody (gotuj aż zmięknie, następnie odcedź)
6. Do garnka z odcedzoną fasolką wlej łyżkę oliwy, dodaj ser i chilli (wszystko dokładnie wymieszaj)
7. Kurczaka podawaj na fasolce

Smacznego 🙂

Wartość odżywcza jednej porcji
wartosci (1)

3

1

2

Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/

Tagged: , , , ,