Szybki koktajl z małej ilości składników, za to z dużą dawką witaminy C !!!!
Witamina C
– jest antyoksydantem
– zwiększa odporność organizmu
– może zapobiegać powstawaniu stresu oksydacyjnego
– witamina C jako antyoksydant odgrywa ważną rolę w zapobieganiu uszkodzeniom mózgu, wywołanym przez wolne rodniki
-przyspiesza gojenie się ran
Składniki
2 dojrzałe owoce kiwi
1 szklanka maślanki
1 łyżeczka jagód goji
1 łyżeczka ksylitolu
Przepis
1. Kiwi, ksylitol i maślankę dokładnie zmiksuj i przelej do szklanki.
2. Wierzch koktajlu posyp jagodami goji (możesz je również zmiksować) 🙂
Wartość odżywcza koktajlu
Zdjęcia Anastazja Stachurka
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/