16 maja 2016 Domi

Makaron ryżowy z cukinią i kiełkami

Szybko, smacznie i pożywnie 😀 !!!!

Jak wiecie bardzo lubię szybkie potrawy 😀
To jest jedna z moich ulubionych 😀

Składniki:
250g makaronu ryżowego
300g cukinii
50g cebuli
100g kiełków na patelnię ( można je dostać we wszystkich supermarketach)
2 łyżki masła klarowanego
200g rukoli
50g sera feta
2 papryczki chili ( dla osób które lubią na ostro :D)
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Przepis na 3 porcje
1. Na patelni rozgrzej masło klarowane, następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek, papryczkę chili, cukinię (pokrojoną w talarki) i kiełki – smaż 5 minut
2. Po tym czasie podlej małą ilością wody i duś pod przykryciem (aż cukinia zmięknie)
3. W międzyczasie ugotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
4. Makaron wymieszaj z warzywami na patelni i podawaj na rozłożonej na talerzu rukoli, wierzch potrawy posyp fetą

 

 

Wartość odżywcza jednej porcji

wartosci

1

3

4

2

Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/

Tagged: ,