Kocham pomidory, jednak smakują mi tylko w sezonie, i to te zerwane prosto z krzaka! Dlatego moją druga miłością są pomidory z puszki 🙂 Używam je do wszystkiego !!
Składniki
2 puszki pomidorów
30g cebuli
2 ząbki czosnku
30g oliwy z oliwek
40g sera mozzarella
600 ml wody
świeża lub suszona bazylia, oregano ( do smaku)
sól i pieprz
Przepis na 4 porcje
W garnku rozgrzej oliwę, następnie dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek. Kiedy cebula się zarumieni dodaj pomidory, wodę i przyprawy. Gotuj na małym ogniu 35-40 minut. Po tym czasie zmiksuj blenderem na gładką masę. Podawaj z plastrem mozzarelli 🙂
Smacznego !!!
Wartości odżywcze jednej porcji
Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/