Pyszne ciasto, które pokochają wszyscy domownicy 🙂
Składniki
300g kaszy jaglanej
1 tabliczka gorzkiej czekolady
2 łyżki kakao
2 łyżki miodu
1 łyżka oleju kokosowego
2 dojrzałe banany
1 szklanka mleka ( roślinnego lub krowiego)
Przepis na 10-12 porcji
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Do gorącej kaszy dodaj pozostałe składniki i zmiksuj je blenderem na gładką masę. Masę wylej na blachę i piecz 40-50 min w 180°C. Ciasto wyciągnij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia. Ostudzone ciasto wstaw do lodówki na całą noc 🙂 Po tym czasie pokrój ciasto na równe kawałki i poczęstuj przyjaciół 😉
1 porcja 195kcal
Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/