6 kwietnia 2016 Domi

Jajko w „T-shirt” z fasolką

Uwielbiam jaja w koszulce ! To rozlewające się żółtko nadaje wyjątkowy smak potrawom 🙂

Składniki: 
1 jajo
20g rukoli
20g szpinaku baby
30g fasolki szparagowej ( mrożonej lub świeżej)
10g sera feta
1 łyżeczka sezamu
1 łyżeczka oliwy
2 łyżeczki octu
sól, pieprz

Przepis
1. Fasolkę wrzuć do gotującej i posolonej wody (gotuj do momentu aż będzie miękka). Po odcedzeniu fasolkę wymieszaj z sezamem.
2. W małym garnku zagotuj 1 litr wody z dwiema łyżkami octu. Jajko wbij do malej miseczki, następnie wlej do gotującej się wody (gotujemy ok 3 minuty)
3. Szpinak oraz rukolę umyj i osusz
4. Fetę pokrusz palcami na mniejsze kawałki
5. Na talerz wyłóż wszystkie składniki i polej oliwą

1 porcja 186 kcal

1

2 (1)

3

Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/

Tagged: ,