29 marca 2016 Domi

Krem z pieczarek

Uwielbiam zupy krem ! Nie dość, że świetnie smakują to można się nimi najeść ! 🙂

Składniki:
700g pieczarek
150g marchwi
150g selera
100g pietruszki
10g oleju rzepakowego
200g ziemniaków
100g cebuli
1,5l wody
2 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
sól, pieprz, natka pietruszki

Przepis na 5 porcji
Warzywa obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym oleju podsmaż przez 3 min warzywa, a następnie zalej wodą. Gotuj aż warzywa będą miękkie (35-40min). Zmiksuj blenderem i podawaj z natką pietruszki.

1 porcja 115 kcal

2

3

2

Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/

Tagged: