Perfekcyjny poranek czyli pyszna domowa granola z jogurtem i owocami, popijana świeżo zaparzonym czystkiem i książka „Dieta bez pszenicy” 🙂
Składniki
Granola :
150g płatków owsianych
30g słonecznika
40g migdałów
40g suszonej żurawiny
10g nasion chia
1 łyżeczka cynamonu
3 łyżki miodu
1 łyżeczka oleju kokosowego
2 łyżki dowolnego mleka
Jogurt:
1 jogurt naturalny
10g mrożonych jagód/borówek amerykańskich
Przepis
1. Do miski wsyp płatki, słonecznik, posiekane migdały, nasiona chia, żurawinę, cynamon i dokładnie wymieszaj
2. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, następnie wsyp wymieszane składniki, dodaj mleko i miód ( mieszaj aż wszystkie składniki się się połączą 2-3 min)
3. Wyłóż równomiernie na papier do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15 min
4. Rozmrożone jagody zmiksuj z jogurtem
5. Jogurt podawaj z dwiema łyżkami granoli
Smacznego 🙂
1 porcja 181 kcal
Zdjęcia Paweł Skorok
http://napastudio.pl/
https://www.facebook.com/napastudio/